Team Medewerkers Bouwsector

Q Construct: de specialist in uitzend van bouwarbeiders

De bouwsector is een van de meest dynamische en belangrijke sectoren in de economie. Het succes van elk bouwproject hangt in grote mate af van de bekwaamheid en toewijding van de bouwarbeiders die het werk uitvoeren. 

De vraag naar bouwarbeiders groeit sneller dan het aanbod van kandidaten. Daar speelt Q Construct extra op in. Q Construct specialiseert zich in het uitzenden van kwalitatieve bouwarbeiders. 
We vertellen je graag hoe Q Construct zich positioneert in de bouwsector en hoe dit onderdeel van Q Jobs zijn expertise gebruikt voor het vinden van werkkrachten.

Het belang van gekwalificeerd bouwpersoneel.

Waarom Q Construct uitbouwen als een apart segment van Q Jobs? De bouwsector vraagt om vaardigheden en expertise op verschillende gebieden, zoals metselen, timmerwerk, loodgieterij, elektriciteit en nog veel meer. Gekwalificeerd personeel is cruciaal om ervoor te zorgen dat projecten veilig, efficiënt en volgens specificaties worden uitgevoerd. Helaas hebben veel bedrijven moeite om voldoende personeel met de juiste vaardigheden te vinden en in dienst te nemen.

Wat is nieuw in 2023 voor Q Construct?

Q Construct is geen nieuwkomer in de bouwsector. Sinds de oprichting van het HR-bedrijf Q Jobs is Q Construct hier onderdeel van. “In 2023 is de keuze gemaakt om deze afdeling als een apart segment in de markt te zetten en gaan we specifieke Construct-kantoren openen. Want Q Construct gaat immers al 20 jaar op zoek naar talent en bouwt zo aan een sterke vertrouwensrelatie met aannemers, projectontwikkelaars, handelaars in bouwmaterialen … Omdat we een recordaantal vacatures zien en tegelijk het aantal werkzoekenden en schoolverlaters voor het invullen van deze vacatures daalt, gaat Q Construct zich nog meer focussen op deze profielen. Want focus loont!”, vertelt Axel Vangilbergen, Managing Director bij Q Jobs 

Vanaf dit jaar gaan gespecialiseerde Q Construct-kantoren er alles aan doen om bouwbedrijven te helpen bij deze soms uitdagende opdracht. Want om de juiste kandidaat voor de juiste werkplek te vinden moet je de bedrijven (of klanten) ook door en door kennen. “Zo kunnen we kandidaten met potentieel nog beter herkennen en matchen, zelfs al beschikken ze niet 100% over het vooropgestelde profiel.”

mannen-op-stelling

De oplossing van Q Construct

Q Construct begrijpt de uitdaging waarmee bedrijven uit de bouwsector tegemoet komen en zal zich toespitsen op het vinden van kwalitatief personeel. Construct zorgt ook voor de nodige begeleiding van kandidaten. Op die manier kunnen we de juiste job bezorgen. We leiden hen op in de juiste richting of scholen de kandidaten bij. Q Construct maakt zo het verschil.

Door expertise van onze recruiters kunnen kandidaten en bedrijven zeker zijn van een goede match. Daarom hebben we al een vliegende start gemaakt door een eerste gespecialiseerde kantoor te open in Geel voor regio Kempen. Ook in Brussel voor Brussel en Waals-Brabant is een tweede kantoor geopend. Maar we zijn nog volop bezig met verdere uitbreiding. De volgende uitbreiding is voor Limburg en zal binnenkort up-and-running zijn in Dilsen-Stokkem.

Deel dit artikel: