Zin in iets anders dan boterhammen tijdens de lunch?

Ben je de traditionele boterham op het werk ook beu maar wil je toch een gezonde levensstijl aanhouden? Dan hebben wij het artikel voor jou! Je vindt hier namelijk enkele gezonde lunchalternatieven die snel en gemakkelijk te maken zijn.

Slawraps met avocado en garnalen

Een heerlijke en koolhydraatarme lunch die je gemakkelijk en snel voorbereid.

Ingrediënten: (voor 1 persoon)

100 gram garnalen | 50 gram cherrytomaten | 1 kropje little gem / baby romaine sla (100 gram) | ½ avocado (80 gram) | ½ citroen | Chilipoeder | Zeezout en zwarte peper | Extra vierge kokosolie

Bereidingswijze:

  1. Snijd de avocado en de cherrytomaten in stukjes.
  2. Voeg chilipoeder, zeezout en zwarte peper toe aan de garnalen.
  3. Verhit een theelepel kokosolie in een pan en bak de garnalen enkele minuten op hoog vuur. Draai de garnalen regelmatig om.
  4. Was de salade en haal er enkele blaadjes van af. Dep deze nadien droog met keukenpapier en leg ze met de bolle kant beneden op je bord.
  5. Leg de cherrytomaten, garnalen en avocado in de slawraps.
  6. Knijp tenslotte de halve citroen over het geheel.
slawraps2
Sushibowl met tempeh als lunchalternatief

Sushibowl met Tempeh

Een overheerlijke lunch boordevol vezels om je de dag goed te laten doorkomen.  

Ingrediënten: (voor 1 persoon)

200 gram bloemkoolrijst (of bloemkool) | 75 gram tempeh | 50 gram geraspte wortel | 1 teentje knoflook | ½ avocado (90 gram) | ¼ komkommer | 5 gram sesamzaad | 4 gram verse koriander | 2 el tamari sojasaus | 1 tl paprikapoeder | ½ tl sambal | Extra vierge kokosolie | Optioneel: 1 norivel

Bereidingswijze:

  1. Snijd de tempeh in kleine blokjes en pers de knoflook.
  2. Pak een grote kom en meng de knoflook, sojasaus, paprikapoeder, sambal en een eetlepel gesmolten kokosolie voor de marinade.
  3. Voeg de tempeh aan het mengsel toe en roer goed door. Zet ze opzij voor tien minuten.
  4. Verhit in een pan een theelepel kokosolie en bak de bloemkoolrijst in 3 à 5 minuten gaar.
  5. Snijd de helft van een avocado in stukken en snijd de komkommer in plakjes. Hak vervolgens de koriander fijn.
  6. Bak de tempeh in een zuivere pan voor 5 à 10 minuten.
  7. Leg de bloemkoolrijst in een kom en roer hier de geraspte wortel door.
  8. Verdeel de komkommer, avocado en tempeh erover en garneer tenslotte met het sesamzaad en de koriander.

Geitenkaassalade met gebakken paddenstoelen en appel

Zin in een klassieker maar dan met een moderne twist? Dan zit je met deze salade goed.

Ingrediënten: (voor 1 persoon)

125 gram gemengde paddenstoelen | 50 gram zachte geitenkaas (naturel) | 1 zakje veldsla (75 gram) |1 sjalot (30 gram) | 1 teentje knoflook | ½ appel | 1 tl tijm (vers of gedroogd) | Extra vierge kokosolie

Bereidingswijze:

  1. Snijd de paddenstoelen en appels in stukken. Versnipper vervolgens de sjalot en pers de knoflook.
  2. Verhit een eetlepel kokosolie in een pan en bak hierin de sjalot, de paddenstoelen en de knoflook voor circa 3 minuten.
  3. Breng op smaak met een snufje zeezout, zwarte peper en tijm.
  4. Leg de veldsla op een bord en verdeel hierover de gebakken paddenstoelen en de stukjes appel.
  5. Verkruimel geitenkaas over de salade.
Geitenkaassalade met gebakken paddenstoelen en appel
Krokante wrap met spinazie en tomaat

Krokante wrap met spinazie en tomaat

Snak je naar koolhydraten? Dan kan je deze lekkere volkoren wrap met spinazie en tomaat proberen.
Ingrediënten: (voor 1 persoon)

3.8 g verse bieslook | 62.5 g cherrytomaten | 15 g verse spinazie | ¾ el milde olijfolie | ½ el witte natuurazijn | 1½ wit scharrelei | ½ el water | 1 volkoren tortillawrap

Bereidingswijze:

  1. Snijd de tomaten in kwarten en de bieslook fijn. Meng de tomaten met de spinazie, bieslook, 2/4 van de olie en de azijn in een kom. Breng op smaak met peper.
  2. Pak een diep bord en klop hierin de eieren met het water los en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit de rest van de olie in een grote pan. Wentel de wrap in het eimengsel, leg het in de pan en bak ze op hoogvuur voor circa 4 minuten totdat het ei stolt. Keer halfverwege.
  4. Neem de wrap uit de pan en leg ze op een bord.
  5. Vul de wraps met de salade en rol ze op. Snijd ze tenslotte schuin door het midden.

Bronnen: Albert Heijn en Puur Figuur

Op zoek naar leuke collega's om mee te lunchen?

We hopen je te zien aan onze Q-lunchtafel!

Ontdek nu onze interne vacatures
Deel dit artikel: