Veelgestelde vragen | Loon en uitkeringen

Hier is geen verschil tussen arbeiders en bedienden.

Je eindejaarspremie wordt elk jaar in december uitbetaald door het Sociaal Fonds voor Uitzendkrachten. Q Jobs staat hier volledig los van.

Je eindejaarspremie wordt berekend a.d.h.v. een referteperiode. Een voorbeeld: de eindejaarspremie van 2020 werd berekend o.b.v. de referteperiode 01/07/2019 t.e.m. 30/06/2020. Als je als uitzendkracht in deze periode minstens 65 dagen gewerkt hebt (of 78 dagen in een 6-dagenstelsel) heb je recht op de eindejaarspremie.

Je ontvangt dan in december een brief van het Sociaal Fonds.

  • Zit je bij een vakbond? Vul het document in en stuur het door naar je vakbond. Zij zorgen dan verder voor de uitbetaling van je premie.
  • Zit je niet bij een vakbond? Vul het document in en stuur het terug naar het Sociaal Fonds. Zij betalen dan je eindejaarspremie.

Hier is er een verschil tussen een arbeider- en bediendestatuut.

  • Als arbeider krijg je elk jaar in mei een bedrag gestort op je rekening. Dit bedrag is berekend op basis van hoeveel verlof je het voorgaande jaar hebt opgebouwd en hoeveel verlof je dit jaar kan opnemen. Doordat je dit bedrag in één keer gestort krijgt, is je verlof onbetaald op het moment dat je het opneemt. Maar je hebt die vergoeding dan al gehad.
  • Als bediende bouw je het vakantiegeld op terwijl je werkt en dit wordt wekelijks mee uitbetaald. Omdat dit bedrag wekelijks wordt uitbetaald, word je ook niet betaald op het moment dat je het verlof opneemt. Ook hier heb je die vergoeding dan al gehad.

Als je overuren gemaakt hebt, krijg je die bij de verloning van de week erna uitbetaald. De uitbetaling die je krijgt, wordt berekend o.b.v. de prestatiestaten die Q Jobs ontvangt van de klant.

Als uitzendkracht krijg je wekelijks het loon van de vorige werkweek gestort. 

Je loonstaten zijn digitaal beschikbaar op je Unified Post account.

Indien je reeds beschikt over een Edenred kaart via een vorige werkgever dan worden je ecocheques automatisch gestort op je bestaande kaart. 

Heb je nog geen Edenred kaart? Contacteer dan jouw Q Jobs-kantoor.

Om de 2 weken worden je maaltijdcheques van de voorbije 2 weken op je Edenred kaart gestort. 

De ecocheques worden jaarlijks besteld in elektronische vorm. De periode waarin je deze ontvangt op je Edenred kaart is sectoraal bepaald (het hangt dus af van het Paritair Comité waaronder je werkt). In sommige sectoren worden geen ecocheques toegekend of kan het zijn dat je andere voordelen krijgt ter vervanging van de ecocheques.

Het loon dat je krijgt als uitzendkracht via Q Jobs is afhankelijk van het soort functie dat je uitvoert en de sector (paritair comité) waarin je werkt.

Ben je benieuwd naar een indicatie van het loon in de functie waarvoor je solliciteert? Zoek dan zeker bij onze openstaande jobs in jouw regio. 

Je eindejaarspremie wordt elk jaar in december uitbetaald door het Sociaal Fonds voor Uitzendkrachten. Voor meer info: https://fondsinterim.be/nl/