gesprek-tussen-2-personen-5

Delfien volgde succesvol loopbaanbegeleiding bij Q-Academy

Ben je aan het werk en/of zit je met vragen of twijfels over je loopbaan? Misschien is loopbaanbegeleiding dan wel iets voor jou. Maar wat houdt loopbaanbegeleiding nu juist in? Wij vroegen het aan Delfien, die onlangs een succesvol traject van loopbaanbegeleiding aflegde bij Q-Academy en loopbaancoach Karen Kerkhofs én een nieuwe uitdaging heeft gevonden die echt bij haar past.

vrouw

Waarom ben je gestart met loopbaanbegeleiding?

Ik werd onverwacht op mijn vorige job ontslagen en had nood aan reflectie. Ik had ooit al eens loopbaanbegeleiding gevolgd maar ondertussen ben ik als persoon zoveel geëvolueerd dat ik het een meerwaarde vond om het nu nog eens te doen. Ik volgde het gratis intakegesprek bij loopbaancoach Karen en zij heeft me toen echt overtuigd om te starten met loopbaanbegeleiding.

Zou je loopbaanbegeleiding via onze loopbaancoach Karen aanraden?

Zeker en vast! Karen is een topper, ik had een heel goede klik met haar en voelde me helemaal op mijn gemak. Ze is een lieve en begripvolle vrouw, ook heel gedreven! Hierdoor staat ze open voor alles en wilt ze iedereen helpen.

Welke stappen zijn aan bod gekomen tijdens je traject?

Karen heeft samen met mij onderzocht wie ik ben en wat mijn talenten zijn. We hebben ons hier vooral op de positieve punten geconcentreerd en hoe ik die sterke punten verder kan ontwikkelen.

Wat vind je het grootste voordeel van je loopbaanbegeleiding-traject?

Je komt jezelf toch wel tegen: je merkt dat je meer kwaliteiten hebt dan je zelf denkt. Het gaat trouwens ook veel verder dan hoe je je professionele talenten kan ontwikkelen. De loopbaanbegeleiding gaat ook over wie je bent als persoon.

Tijdens de coaching zijn we via een tijdlijn op zoek gegaan naar persoonlijke hulpbronnen en kwaliteiten die je gericht kan inzetten om loopbaankeuzes voor de toekomst te maken. Hier had ik echt enorm veel aan, want iets dat visueel gemaakt is komt toch altijd beter binnen vind ik.

Wat is de uitkomst voor jou van dit traject?

Ik heb alle punten die aan bod zijn gekomen meegenomen in mijn zoektocht naar een nieuwe job. En dat is gelukt! Ik heb nu een job waarin ik mijn talenten volledig kan uitspelen. Tijdens het sollicitatieproces had ik ook meteen een goede klik met mijn huidige collega!

Om af te sluiten: ik ben heel blij dat ik in dit traject gestapt ben en hierdoor mijn nieuwe uitdagende job gevonden heb!

Wil je een gratis intakegesprek inplannen met één van onze loopbaancoaches?

Ben je getriggerd om loopbaanbegeleiding te volgen? Je kan altijd starten met een gratis intakegesprek. Aarzel dus niet en contacteer ons via loopbaanbegeleiding@q-academy.eu

Hieronder vind je enkele voorbeelden terug van vragen waarmee je terecht kan bij je loopbaancoach:

  • Ik voel me gestresseerd door mijn werk en futloos. Wat kan ik hieraan doen?
  • Telewerken is voor mij niet evident. Ik heb het gevoel dat ik me niet kan afsluiten van mijn werk. Hoe vind ik een beter evenwicht tussen werk en privé?
  • Ik heb een nieuwe baas gekregen die me helemaal niet ligt. Ik voel me hierdoor gefrustreerd. Hoe kan ik hier best mee omgaan?
  • Hoe krijg ik meer voldoening en plezier in mijn job?
  • Hoe kan ik een beter evenwicht vinden tussen mijn werk en mijn privéleven?
  • Welk werk past er echt bij me?
  • Ik heb het gevoel dat ik op een kruispunt zit in mijn loopbaan. Welke richting ga ik best uit?
karen loopbaancoach

Ben jij nog op zoek naar een job die écht bij jou past?

Neem dan zeker een kijkje tussen onze vacatures

Toon alle jobs
Deel dit artikel: