fietsende werknemer

5 voordelen van fietsen naar je werk

Dat fietsen naar het werk gezond is weet iedereen. Maar wist jij dat er nog veel extra voordelen aan verbonden zijn? We zetten ze speciaal voor jou even op een rij.

Rust en kalmte in je hoofd

Je wekker gaat af en je moet je haasten om jezelf, je boterhammen en de kinderen gereed te maken. Yes, het is je gelukt dus je springt in de auto op weg naar het werk. Maar daar zie je dan in de verte die drukke ochtendspits en de files. Resultaat? Je komt helemaal gestresseerd aan op het werk.

Maak hier komaf mee door de fiets te nemen naar het werk: zo ontdek je mooie en rustgevende routes én start je de werkdag met een fris hoofd. Bovendien kan je je fiets kort bij de deur parkeren en vermijd je parkeerstress.

Wist jij dat met de fiets naar je werk gaan je daadwerkelijk gelukkiger maakt? Dit komt omdat je tijdens het fietsen endorfine en serotonine aanmaakt. Deze stoffen zijn een natuurlijke antidepressiva zonder bijwerkingen, geluk gegarandeerd dus!

man-op-fiets

Goed voor je portemonnee

Met de stijgende brandstofprijzen is het geen verassing dat met de fiets gaan werken veel beter is voor jouw portemonnee. Want buiten wat lucht in de banden heb je niet veel meer nodig voor deze tweewieler. Bovendien kan je dat duur fitnessabonnement achterwege laten door al dat fietsen.

Tenslotte word je door je werkgever ook vaak beloond als je met de fiets naar het werk komt. Zo kan je aanspraak maken op een fietsvergoeding of een fietsleasecontract. Een win-win dus.

Fietsende werknemer

Het milieu voorop

Fietsend naar het werk gaan is niet alleen goed voor je gezondheid en je portemonnee, maar ook voor het milieu. Elke keer dat je je fiets verkiest boven je wagen draag je jouw steentje bij aan een duurzame toekomst. Je verlaagt je ecologische voetafdruk door minder uitlaatgassen in de natuur te sturen. Ook het produceren van een fiets is beter voor het milieu doordat het uit minder onderdelen bestaat.

Snacken zonder schuldgevoel

Wist jij dat fietsen bij een relatief lage intensiteit en lange duur een groot vetverbruik oplevert? Dit betekent dat je al gauw 150 kcal extra verbrandt met 30 minuten fietsen per dag op een gemiddeld tempo. Je mag dus al eens af en toe toegeven aan dat lekker glaasje wijn.

Wat zie jij er fit uit!

Door regelmatig naar het werk te fietsen ga jij je jonger en fitter voelen. Want het effect van regelmatig fietsen naar het werk is vergelijkbaar met het effect van regelmatig sporten. Zo heb je dan ook maar meteen je work-out achter de rug en kan je ’s avonds wat quality time spenderen met je gezin in plaats van te gaan zwoegen in de sportschool.

Op zoek naar een job bij jou in de buurt?

Ben jij overtuigd van de voordelen die het fietsen naar het werk brengt en zoek je een job op fietsafstand van je thuis? Aarzel dan niet en bekijk al onze vacatures!

Toon alle jobs
Deel dit artikel: